Nieuwsbrief november 2017

Profit First methode

Herken je dit? Dat er een deadline staat voor vrijdag 17:00 uur en dat het net op tijd af is, terwijl als de deadline op donderdag had gestaan dat je het ook net op tijd af gehad zou hebben? Of heb je ooit een loonsverhoging gekregen, maar zag je dit extra bedrag nooit aan het einde van de maand meer op je rekening staan? Dit heeft te maken met de Parkinson’s Law, je benut de beschikbare ruimte.

Dit verschijnsel kan voor sommige ondernemers een probleem veroorzaken. De omzet van de onderneming komt op de bankrekening te staan. Wanneer de ondernemer dan inlogt bij de bank en dit grote bedrag ziet staan, kan de Parkinson’s Law ervoor zorgen dat dit geld wordt uitgegeven, omdat de ruimte er tenslotte is. “Er staat maar liefst 100.000 euro op mijn rekening, nu kan ik eindelijk mijn droomauto kopen!” zegt de ondernemer dan. Op het moment dat de Belastingdienst dan belasting komt innen, is er echter geen geld meer. Om dit te voorkomen is de Profit First methode in het leven geroepen.

Afgelopen 20 oktober hebben we hier een training over gevolgd. Lees op onze site meer wat de methode inhoudt en wat onze mening hierover is: https://www.oamkbgroningen.nl/laatste-nieuws/profit-first-methode.html 

            
     
 
Winststaffel

In eerdere nieuwsbrieven hebben we je geattendeerd op het aanvragen van een voorlopige aanslag en op het mogelijk temperen van je winst.

In het kader van de Profit First methode willen we je een kleine staffel geven om je een indruk te geven van de belasting die je bij een eenmanszaak (of aandeel in VOF) moet betalen. Dit is een staffel waar géén rekening is gehouden met mogelijke aftrekposten anders dan de zelfstandigenaftrek (bij 1225 zakelijke uren). Voor een BV kan je doorgaans rekening houden met 20% vennootschapsbelasting (tot € 200.000 winst).

Bij een winst van € 10.000: € 126 aan gecombineerde inkomstenbelasting en premies ZvW.
Bij een winst van € 20.000: € 590 aan gecombineerde inkomstenbelasting en premies ZvW.
Bij een winst van € 30.000: € 2.718 aan gecombineerde inkomstenbelasting en premies ZvW.
Bij een winst van € 40.000: € 7.334 aan gecombineerde inkomstenbelasting en premies ZvW.
Bij een winst van € 50.000: € 12.078 aan gecombineerde inkomstenbelasting en premies ZvW.
Bij een winst van € 60.000: € 16.823 aan gecombineerde inkomstenbelasting en premies ZvW.
Bij een winst van € 70.000: € 21.555 aan gecombineerde inkomstenbelasting en premies ZvW.

We kunnen in overleg voor jou een op maat gemaakte staffel maken.

Het jaar 2017 is bijna voorbij en je kan nog een voorlopige aanslag aanvragen. Dat kan overigens ook nog in 2018 tot het moment dat we je aangifte echt indienen. Wij adviseren enerzijds elk jaar een voorlopige aanslag aan te vragen zodat je op basis van je geschatte winst al maandelijks je belasting betaalt en het zodoende geen groot bedrag achteraf is (met eventueel rente). Anderzijds zijn er ook ondernemers die het graag zelf apart zetten op een rekening (bij de Belastingdienst krijg je geen rentevergoeding) en dat is prima zolang je weet hoeveel er nog betaald moet worden.
 
WKR!

Als je personeel hebt is het belangrijk dat je aandacht besteed aan de WKR. Dat niet doen kan een naheffing opleveren van 80%!

In de werkkostenregeling (WKR) heb je een belastingvrije ruimte van 1,2 procent van de totale loonsom. Dit is het forfait waarmee je cadeaus en etentjes kan verstrekken aan personeel. Kom je boven dit bedrag uit, dan moet je over het meerdere een eindheffing betalen van 80 procent.       

Wij kunnen niet altijd in de boekhouding goed zien wat aan personeel is verstrekt. Het is daarom raadzaam dat je met ons meekijkt en de kosten laat plaatsen op de grootboekrekening "WKR kosten". Bij de loonadministratie wordt getoond wat je vrije ruimte is. Zo kan je snel zien of je nog binnen de grenzen blijft en wat je nog kan benutten voor personeel.

Lees hier meer over de WKR: https://www.oamkbgroningen.nl/laatste-nieuws/wat-moet-je-weten-over-de-werkkostenregeling.html
 
Stichting Zeker-OnLine keurmerk Yuki

?Stichting Zeker-OnLine heeft het zesde Keurmerk Zeker-OnLine uitgereikt aan Yuki. Het door Zeker-OnLine opgestelde normenkader is getoetst door IT-auditor 3Angles B.V. en heeft geresulteerd in een ISAE-3402 type twee rapport. Dit rapport is de basis waarop het bestuur van Zeker-OnLine het keurmerk heeft toegekend.

Zeker-OnLine is een onafhankelijk en transparant keurmerk voor online diensten. Yuki bewijst met het behalen van dit keurmerk dat het staat voor betrouwbaarheid, veiligheid, juridische zekerheid en continuïteit.

‘Wij zijn de afgelopen jaren heel hard gegroeid. Nu was het tijd de kwaliteit en veiligheid van ons boekhoudplatform integraal te maken binnen onze organisatie met dit keurmerk’, vertelt Peter van Haasteren, algemeen directeur Yuki. 

 
Tevreden? Vertel het verder! Niet tevreden, vertel het ons!

De maanden november tot en met februari zijn voor ons belangrijke maanden. Het zijn de maanden waarin klanten doorgaans naar ons willen overstappen. Wij vinden het belangrijk om niet enorm hard door te groeien zodat we de tijd houden voor onze eigen klanten. Echter door natuurlijk verloop (klanten beëindigen hun onderneming/gaan met pensioen etc) hebben we wel ten doel gesteld dat we graag een aantal nieuwe klanten aantrekken voor het komende jaar. Je zou ons daarbij goed kunnen helpen.

Er is niks beters en effectiever dan positieve mond-tot-mond reclame. Ben jij derhalve tevreden over ons, zou je ons dan willen aanbevelen als de situatie zich voordoet? Of als je ons een naam doorgeeft nemen wij graag contact op. Voor het aanbrengen van nieuwe klanten zijn we bijzonder dankbaar en stellen we een kick-back fee ter beschikking. 
 
Yuki-tips

Deze keer twee tips voor het werken met Yuki:

Zoekrange:
Wist je dat je een range kan aangeven om iets te zoeken? Als je een bedrag tussen de € 50 en € 60 zoekt kan je in de zoekbalk 50-60 intoetsen waarna Yuki je alle resultaten toont.

Emails toesturen:
We komen het zo nu en dan nog tegen: ondernemers die een factuur met tekst doorsturen naar Yuki. Hierbij wordt verwacht dat wij de mail lezen die met de factuur meegestuurd wordt. Dit gebeurt niet! De factuur wordt door Yuki uitgelezen en de e-mail wordt nagenoeg automatisch verwijderd. Als je een toelichting wilt geven kan je na het uploaden een reactie/vraag achterlaten bij de factuur. In een aantal gevallen verwerken we de email wel als daarin de factuur is opgenomen (platte factuur), maar indien er dus een bijlage is toegevoegd aan de e-mail wordt de e-mail zelf verwijdert door Yuki.

     
 
Ontmoetingscorner

“MSpirit: Vanuit ontspanning gezonde keuzes maken!”
 
Mijn naam is Marije Akkerman, ik heb een praktijk in Natuurgeneeskunde (MSpirit) in Zwolle. Met veel plezier werk ik aan het verbeteren van jouw gezondheid (zowel mentaal als fysiek). Mijn specialiteiten zijn voeding en energie. Ik kijk altijd naar de mens achter de klacht en onderzoek wat nodig is om het zelfherstellende vermogen van het lichaam te activeren. Over het algemeen hebben mensen al wat signalen van hun lichaam gehad en deze professioneel genegeerd. Het is mijn doel om je weer in contact te brengen met je lichaam, zodat je kunt ontspannen en van daaruit weer gezonde keuzes weet te maken!
 
Naast mijn praktijk geef ik workshops aan bedrijven over “Goede voeding”. Hierin staat centraal wat je zelf kunt doen om gezond en fit te blijven. Vanaf volgende week start de cursus “Leren mediteren” en “Mediteren doe je samen” voor mensen die veel denken en het moeilijk vinden hun hoofd tot rust te brengen.
 
Als zelfstandig ondernemer weet je hoe belangrijk gezondheid is …. Als je niet fit bent, heeft dat direct invloed op je business.
 
Wil je meer over mij weten, kijk dan eens op https://mspirit.nl of  https://www.facebook.com/NatuurlijkgezondinZwolle/
Je kunt mij bereiken op 06 15 90 33 02 of per mail marije@mspirit.nl